vineri, 12 decembrie 2008

Despre marijuana




In istorie planta de marijuana a fost folosita in diferite culturi pentru schimbarea starii de spirit, a percetiei, cu alte cuvinte pentru a atinge o treapta mai inalta de constientizare. Efectele sale variaza de la marirea capacitatii creative, pana la provocarea experientelor mistice si la mentinerea ridicata a capacitatilor senzitive. Dupa alcool, marijuana este cea mai populara din asa numitele "droguri recreative". Ea a mai fost folosita insa si in alte scopuri. De exemplu, in unele triburi primitive din America de Sud, Africa si India, "cannabis-ul" a fostfolosit in cadrul ceremoniilor religioase si in scopuri medicale. Minerii africani obisnuiau sa o foloseasca pentru a le usura munca dificila, iar jamaicanii o consumau la sfarsitul zilei pentru a le inlatura oboseala. Ca drog a fost utilizata in diferite parti ale lumii, timp de secole, iar in Statele Unite mai ales in secolul XX.
Prima mentionare scrisa apare intr-o carte de medicina intitulata "Tratat despre plante", in China secolului al II-lea i.Hr., unde era folosita ca anestezic inca de acum 5000 de ani. Vechii asirieni, persii, romanii si indienii foloseau acest drog pentru a controla spasmele musculare, pentru a calma durerea, cat si in tratarea indigestiei. Marijuana era folosita curent in medicina traditionala din Africa si Asia. In secolul al IX-lea, asirienii incepusera sa o foloseasca drept tamaie. Inca din 1611, marijuana era cultivata in Jamestown, Virginia. In secolul al XIX-lea era folosita in tratarea spasmelor musculare, a durerilor de cap, a travaliului, insomniei si a durerilor menstruale. Este inca folosita ca medicament in Orientul Mijlociu si in Asia.

Proprietati curative:

Potrivit cercetatorilor americani, se pare ca marijuana nu este daunatoare creierului, ci dimpotriva ar putea avea efecte curative.Astfel, aceasta ar putea preveni pierderile de memorie in cazul persoanelor in varsta prin reducerea inflamarii creierului, considerata a fi una dintre cauzele afectiunii.Mai mult, marijuana ar putea stimula chiar formarea de noi celule in creier si ar putea fi benefica in tratarea maladiei Alzheimer. Important de specificat este ca niciun om nu a participat la teste, ele fiind efectuate numai pe soareci de laborator si observandu-se rezultate uimitoare in ceea ce priveste imbunatatirea memoriei. Un lucru este cert: marijuana nu va fi legalizata ca urmare a acestei descoperiri, ci vor fi create medicamente care sa reproduca proprietatile benefice ale drogului, eliminandu-se complet efectele halucinogene.

Cercetătorii de la Harvard University au declarat, în urmă cu câteva zile, că au descoperit efectele administrării marijuanei asupra vindecării cancerului pulmonar. Aceştia au precizat că THC - principala componentă a marijuanei - reduce dezvoltarea tumorilor la jumătate, în cazurile obişnuite de cancer, şi nu mai lasă boala să avanseze. „Se pare că această componentă are un efect de suprimare asupra unor celule canceroase“, a spus dr. Len Horovitz, specialist în boli de plămâni la Lenox Hill Hospital din New York. Potrivit cercetătorilor, THC-ul a fost injectat unor cobai cărora le fuseseră implantate celule umane de la bolnavii care suferă de cancer pulmonar. Tumorile s-au micşorat la jumătate în trei săptămâni. Pe de altă parte, cercetătorii au afirmat că THC-ul este eficient şi în lupta împotriva altor două forme de cancer: de piele şi de prostată.

Niciun comentariu: