duminică, 14 decembrie 2008

Ce este satanismul?


 Satanism = atitudine romantica de afirmare a eului (opus lumii intregi, oranduirii prestabilite) care, blazat si superior, reflexiv pana la exces, evadeaza in cunoastere, socotindu-se asemenea Demiurgului.(Eudemonistul)

Satanismul este o miscare spirituala, care te elibereaza, te face sa gandesti, te inalta, nu bolboroseli si ritualuri absurde care nu se deosebesc ca intentionalitate de cele a crestinilor.

Zeii au nevoie de om si nu omul de zei. Toate religiile care dainuie sunt legate - intr-un fel sau altul - de o carte. A avut o incercare si Anton LaVey, insa pe el il putem acuza de paranoia, nu de prostie.
Satanismul nu a fost, nu este si nu va fi o idee de sine statatoare, ci un “adjuvant”.

Satanism, ateism sau umanism? S-ar zice ca toate sunt unul si acelasi lucru la prima vedere. Ajung la acelasi adevar, dar alegand cai diferite. Toate trei, dealtfel, lasa libertate de gandire si alegere omului. Toate trei glorifica elementul uman in toate ipostazele sale. De asemenea, reneaga orice zeitate atotputernica ridicand la rang suprem primatul evolutiei.


V-ati gandit vreodata ca “satanismul” (a se citi Iluminismul) inceputului de secol XXI ar putea revolutiona gandirea, filozofia, locul omului in univers?
V-ati gandit la repercursiunile materialismului, ale pozitivismului si ale tuturor curentelor si “ereziilor” pe care le marcheaza?
V-ati gandit ce inseamna a gandi liber, fara granite, fara zei, concepte sau miscari populiste! Ce inseamna sa reinvii tu insuti Om?

Umanismul si Iluminismul vor fi baza fiecarei religii. Nu ne putem dezice originile. Insa acesti termeni, desi au existat ca aplicabilitate cu mult inaintea crestinismului, nu inseamna ca au fost precursorii lui. Ca atare, de aici isi trage seva acest satanism - din vechime, din vechile legi.
Fiecare asa-zis sistem are nevoie de un simbol. Noi l-am ales pe cel mai greu de stapanit, pe cel mai greu de inteles, pe acel Simbol total.

Insa acest nou tip de Satanism despre care vorbim nu este o religie si nici un sistem inchistat. El este filozofia avangardei. Asa va deveni “religia secolului XXI”. Uitandu-ne in jur, materiamlismul a ocupat deja acest loc. Termenul “religie” devine perisabil.

Acest Satanism va fi cunoscut de cei putini. Este practic imposibil ca el sa fie o religie a maselor. O religie a maselor este o religie simpla, pentru cei multi si umili, ceea ce satanismul nu va fi niciodata.

Fiecare ar trebui sa isi inceapa propria revolutie spirituala, prin excelenta morala si nu prin reforme religioase. Fiecare ar trebui sa isi inceapa propriul drum, nealterat de prejudecati (crestine sau nu), inhibitii sau alte norme decadente.
Filozofia pe care noi o vrem satanista prin esenta trebuie doar sa ghideze spre acest drum, sa-l faca vizibil, sa indrume, nu sa suprime libertatea individului. Cuvantul de baza al satanismului este “alegerea”!

Unii se vor intreba de ce Satan? De ce nu Dumnezeu? Daca am inlocui doar un zeu cu altul nu am rezolva nimic. Am crea doar un alt sistem inchistat, un alt motiv de claustrare sociala. Tocmai satanismul trebuie sa se dezica de aceste dependente teistice.

Satanismul este o noua ideologie insa radacinile sale sunt mult mai vechi decat ne putem imagina. 


Un comentariu:

Anonim spunea...

V-as ruga sa puneti si sursa, si anume: www.adeptiisatanei.com
Scrie destul de clar acolo pe site. Puteti prelua articolele doar daca mentionati sursa.

http://www.adeptiisatanei.com/ce-este-satanismul